CAW De Kempen

U bent hier

Opvoedingswinkel

Voor wie?

De opvoedingswinkel biedt informatie, tips en advies aan iedereen die een vraag heeft over opvoeding en / of ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ook opvoedingsverantwoordelijken kunnen hier terecht met hun vragen.

Wat doen we?

De opvoedingswinkel biedt op verschillende manieren steun. In al zijn activiteiten vertrekt de opvoedingswinkel vanuit de basisgedachte van positief opvoeden.

Opvoedingsbibliotheek

Wil je meer weten over het opvoeden van kinderen en jongeren dan kan je terecht in de opvoedingsbibliotheek. Je vindt er een ruim gamma van informatieve boeken, voorlees boeken, folders, tijdschriften, dvd's en websites.

Opvoedingsvragen

Heb je een concrete vraag over de opvoeding van je kind of maak je je zorgen over zijn of haar gedrag, dan kan je bij de medewerkers terecht voor persoonlijk advies. Dit kan door gewoon binnen te lopen voor een gesprek, te bellen of te mailen.

Workshops

Leer je liever in groep? Dan kan je een workshop bijwonen. De opvoedingswinkel organiseert regelmatig workshops rond opvoeding. Deze kunnen doorgaan in Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse en Vosselaar.

De medewerkers van de opvoedingswinkel zijn getraind in Triple P sessies.

Een stand van de Opvoedingswinkel ontlenen.

De informatiekoffer is een koffer met materialen van de Opvoedingsbibliotheek. Je kan een koffer ontlenen waarin materialen van de opvoedingsbibliotheek zitten. Deze koffer kan gebruikt worden tijdens informatie-avonden die je organiseert en graag een eenvoudige stand ter beschikking stelt voor je deelnemers. In de koffer zitten boeken, folders en brochures. Het thema van het materiaal wordt vooraf besproken. Je reserveert de stand door telefonisch contact op te nemen.

Contactgegevens

Je vindt hier de contactgegevens van de Opvoedingswinkel.