CAW De Kempen

U bent hier

Jouw vraag is onze eerste zorg

Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Dat hoort bij het leven. Soms kan je terecht met je zorgen bij vrienden of familie, of je vindt er zelf een weg doorheen.
Maar iedereen kent ook momenten waarop het niet lukt. Dan kan je in alle vertrouwen terecht bij een hulpverlener in CAW De Kempen.

Zoek je hulp?

Ontmoeting

Soms is de stap naar een hulpverlener erg groot of wil je op dat moment niet over je problemen praten. Je wil gewoon mensen om je heen, wat warmte en gezelligheid en even je zorgen opzij kunnen zetten. Je kan hiervoor terecht in onze inloopcentra of bij de straathoekwerkers.

Onthaal

Zit je met een vraag of situatie waar je geen weg mee weet? In onze onthaalpunten kan je met verschillende vragen en thema's terecht. Een medewerker kijkt mee naar je vragen en probeert je weer op weg te helpen.
Je kan ook steeds chatten met een hulpverlener.

Begeleiding

We zijn er ook voor iedereen die ervaart dat hij of zij met enkele gesprekken niet voldoende heeft. We bieden een waaier van begeleidingsvormen aan. Thema's zijn individuele en relationele problemen, woonproblemen en gerechtelijk opgelegd hulp.

Crisishulp

Als je situatie niet langer houdbaar is en je hebt onmiddellijk nood aan hulp, kan je terecht bij crisishulp.

Opvang

Wanneer je dringend nood hebt aan een verblijfsplaats, kan je terecht in één van onze opvangcentra.

Preventie

CAW De Kempen onderneemt verschillende acties en projecten, om zo mee bij te dragen aan het voorkomen van problemen.