CAW De Kempen

U bent hier

Korte opvang

Voor wie?

De korte opvang is er voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar, eventueel met hun kinderen. Het biedt een tijdelijk onderkomen aan mensen die door problemen niet langer thuis kunnen wonen of door een noodsituatie geen onderdak meer hebben.

Wat doen we?

Na een onthaalgesprek bekijken we welke hulp voor jou het meest gepast is. Een verblijf in de korte opvang kan slechts voor vier weken. In deze periode gaan we op zoek naar een meer definitieve oplossing. Dit kan zijn: werken naar langdurige opvang, zoeken naar eigen woonst, een rustperiode en contact herstellen met de eigen context,...

Er wordt ook gewerkt aan je sociaal administratief dossier om je administratie in kaart te brengen (inkomen in orde maken, contact met OCMW,...).

Wat neem je mee?

Je identiteitskaart, SIS-kaart, belangrijke documenten, kledij voor jezelf (en de kinderen), wasgerief, …

Wat kost het?

Voor je verblijf betaal je een dagprijs. Om de juiste dagprijs te weten, vragen we je om contact met ons op te nemen.
Als je zelf niet voldoende inkomsten hebt, kan je op steun van het OCMW rekenen.

Contactgegevens

Aanmeldingen voor de korte opvang gebeuren via het crisisonthaal van het dak- en thuislozenonthaal, dat 24 uur op 24 bereikbaar is. Daarnaast is er iedere werkdag een fysiek onthaal van 09u00 tot 17u00 in de Albert Van Dyckstraat 20, 2300 Turnhout. Van 17u00 tot 20u00 is er een fysiek onthaal in de Stationstraat 44 in Turnhout. Op vrijdag tot 22u00.