CAW De Kempen

U bent hier

In de media

De media laten regelmatig aan de wereld zien wat reilt en zeilt in het CAW.
In dit overzicht vind je een greep uit artikels en beeldfragmenten waar we in het nieuws kwamen.
Wil je meer weten over een project, werking , evenement of standpunt? Neem dan zeker contact met ons. Wij vertellen je er graag meer over.
13.03.18

In Gazet van Antwerpen verscheen op vrijdag 9 maart een artikel over de stad Turnhout die een prachtig initiatief onderneemt om anderstalige nieuwkomers aan het werk te krijgen. Het Vluchtelingenteam van CAW De Kempen speelt hierin een belangrijke rol.

05.10.17

In Turnhout dwingen sociale professionals en vrijwilligers op een krappe huisvestingsmarkt ruimte af voor vluchtelingen. Maar dit vluchtelingenteam doet vanuit een klein rijhuis in Turnhout ook meer. Sociaal.Net sprak met vrijwilligster Chris Malevé en sociale professional Naïma Chihimi.

20.06.17

In de penitentiaire inrichting van Wortel zijn ze in januari gestart met aanleggen van een moestuintje. Op een oppervlakte van zo'n 200m² staan zowel groenten, kruiden als bloemen. Voor de gedetineerden is het een manier om even alles te vergeten en iets positief te maken.

02.06.17

Hulpverleners en advocaat schuldbemiddelaars gaan samenwerken om het systeem van de collectieve schuldenregeling te optimaliseren. De krijtlijnen staan in een nieuw protocol.

16.05.17

CAW De Kempen en OCMW Turnhout openen samen het Welzijnsonthaal. Waar mensen vroeger moesten kiezen of ze met hun hulpvraag naar het CAW of het OCMW gingen, kunnen ze nu terecht in het gemeenschappelijk Welzijnsonthaal.

Pagina's