CAW De Kempen

U bent hier

Scheiding

Voor wie?

  • Je bent gescheiden en er zijn veel spanningen en conflicten met je ex-partner.

  • Je bent aan het scheiden of bent reeds gescheiden en wil samen met je ex-partner spreken over het opvoeden van de kinderen en de gevolgen voor jullie als ouder.

  • Je bent aan het scheiden of bent reeds gescheiden en wil samen met je ex-partner tot een overeenkomst komen over gezag, verblijf en kosten van kinderen.

Ons aanbod

Scheidings- en ouderschapsbemiddeling

In een scheidings- en ouderschapsbemiddeling leren we constructief met meningsverschillen om te gaan. We willen samen met jullie komen tot een overeenkomst over gezag, verblijf en kosten van de kinderen. Zo willen we vermijden dat het kind klem geraakt in een conflict tussen jullie als ex-partners.

Ouderschapsbegeleiding

In ouderschapsbegeleiding leer je je rol als ouder en ex-partner van elkaar los te maken. Je oefent om tijdens en na het echtscheidingsproces in de eerste plaats met elkaar te praten als ouder.

De bezoekruimte: herstel van contact tussen ouder en kind

De bezoekruimte is er voor ouders en kinderen die leven in een situatie waarin persoonlijk contact verbroken of verstoord is. Tijdelijke begeleiding kan je helpen dit contact opnieuw te herstellen.

Hulp na scheiding

Na afloop van een scheidingsproces kan je nood hebben aan ondersteuning om je aan te passen aan de nieuwe levenssituatie. Als eenoudergezin of nieuw samengesteld gezin krijg je te kampen met nieuwe vragen. Met deze vragen kan je terecht bij onze individuele begeleiding.

Kinderen en jongeren in een scheidingssituatie

Ook als kind of jongere brengt een scheiding heel wat teweeg. Je moet je aanpassen aan een nieuwe gezinssituatie, je zit vaak met heel wat vragen, je kan je moeilijk neerleggen bij de scheiding, ... De medewerkers van onze JAC's kunnen naar je luisteren en je ondersteunen in deze moeilijke situatie.