CAW De Kempen

U bent hier

Scheidings- en ouderschapsbemiddeling

Voor wie?

Partners die uit elkaar gaan en met elkaar willen onderhandelen over hoe ze de scheiding en/of de regelingen omtrent de kinderen aanpakken. Als ze daarbij professionele hulp zoeken, kunnen ze terecht bij de scheidings- en ouderschapsbemiddelaar.

Het is om ook mogelijk om de ouderschapsovereenkomst te laten aan aanpassen indien u reeds gescheiden bent.

Beide partners/ouders moeten bereid zijn deze bemiddeling te starten.

We geven voorrang aan:

  1. personen met een lager inkomen

  2. ouderschapsvragen

  3. koppels die nood hebben aan een welzijnsgerichte benadering

Wat doen we?

Bemiddeling is dé weg om via onderhandelingen en beslissingen tot eigen oplossingen te komen, door tussenkomst van een bemiddelaar.

Bemiddeling is een vrijwillig proces, je kan eruit stappen wanneer je wil. Indien het tijdens de bemiddeling niet lukt om tot een oplossing te komen of met elkaar te praten, kunnen jullie nog altijd naar een rechter gaan. De rechter mag geen informatie vragen of krijgen uit de vorige bemiddelingsgesprekken. De informatie die gegeven werd bij de bemiddeling is namelijk onderworpen aan het beroepsgeheim van de bemiddelaar en kan niet gebruikt worden bij een eventuele latere procedure.

Contactgegevens

Je kan jezelf aanmelden door contact op te nemen met het algemeen onthaal. Een hulpverlener zal je een afspraak geven voor een onthaal- of instapgesprek. Als na dit gesprek blijkt dat het begeleidingsteam jou verder kan helpen en begeleiden, kom je mogelijk eerst op een wachtlijst. Zo gauw je aan de beurt bent, word je gecontacteerd voor een afspraak.