CAW De Kempen

U bent hier

Voorstellingsdag CAW De Kempen

Voor wie?

Met de CAW-voorstellingsdag willen we alle geïnteresseerden de kans geven om het aanbod van CAW De Kempen beter te leren kennen. We richten ons op zorgpartners, intermediairen, studenten, scholen, professionelen en (potentiële) vrijwilligers.

Inschrijven

De inschrijvingen voor deze voorstellingsdag zijn volzet.

Praktische informatie

De voorstelling gaat daar op donderdag 4 mei 2017 in de gebouwen van CAW De Kempen, Hofkwartier 23 in Herentals.

Je bent vanaf 8u30 welkom voor een tasje koffie of thee.
Om 9u gaat de voorstellingsdag effectief van start met een welkomstwoord van onze directeur.
Om 12u15 ronden we de dag af.

Deelname aan de voorstelling en workshops is gratis.

Programma

We starten de dag met een algemene voorstelling van CAW De Kempen.

Vervolgens kan je twee infosessies kiezen rond een thema dat CAW De Kempen aanbiedt. Bij inschrijving geef je drie voorkeuren op. We doen ons best om iedereen zijn twee eerste voorkeuren te geven. Enkele infosessies lopen soms sneller vol dan andere, waardoor we soms genoodzaakt zijn om je bij je derde voorkeur te plaatsen. Je kan kiezen uit volgende sessies:

 • Jongeren: Het JAC is al lang niet meer de winkel waar jongeren condooms of folders voor schoolwerkjes kunnen halen. Onze medewerkers zijn rasechte outreachers geworden. Hoe het hulpaanbod voor jongeren tussen 12 en 25 jaar er uit ziet, kom je te weten in deze infosessie.
 • Detentie: Hier kom je te weten hoe het aanbod van justitieel welzijnswerk (JWW) eruit ziet. De medewerkers begeleiden gedetineerden en hun omgeving tijdens de detentie en tot zes maanden na hun vrijlating. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die met vragen achterblijven wanneer hun vader in de gevangenis terecht komt. Hoe ga je hier mee om als ouder? Het gehele aanbod van justitieel welzijnswerk vind je terug in deze sessie.
 • Wonen: CAW De Kempen heeft zeven residentiële opvangcentra, waar vorig jaar 16821 overnachtingen plaatsvonden. Er wordt niet zomaar een bed aangeboden. Onze medewerkers bekijken ook eventuele andere hulpvragen, zoals administratie, problemen met huren, ... Schrijf je in voor deze infosessie als je meer wil weten over onze preventieve woonbegeleiding en residentiële opvang.
 • Opvoedingsondersteuning: Zowel ouders als professionelen die met kinderen werken, zitten soms met hun handen in het haar. Kinderen luisteren niet, vertonen agressief gedrag, lopen weg … Deze mensen kunnen met hun vragen terecht in de Opvoedingswinkel. Een medewerker legt in deze sessie uit hoe ze worden geholpen in hun zoektocht.
 • Relaties en scheiding. Een relatie loopt niet altijd van een leien dakje. Soms hebben koppels hulp nodig om de weg te vinden in ruzies en conflicten. Wanneer een relatie misloopt, stellen zich andere problemen. Ouders vinden geen manier om op een goede manier tot afspraken te komen over alimentatie, verblijfsregeling … In sommige situaties ziet een ouder zijn kinderen zelfs een hele periode niet meer. Het hele aanbod relaties en scheiding doen we uit de doeken: Relatiebegeleiding, bemiddeling, bezoekruimte en individuele begeleiding.
 • Crisis: 9 mei 2016 maakten we de overgang van crisisopvang naar korte opvang. De nieuwe opvang verhuisde naar een hotel dat CAW De Kempen huurt, in afwachting van de nieuwbouw van de welzijnscampus in Turnhout. Welke veranderingen er nog meer zijn binnen onze crisishulp voor meerderjarigen en minderjarigen, kom je te weten in deze infosessie.
 • Geweld en slachtoffers: Deze sessie bestaat uit twee delen.
  Enerzijds stellen we dienst slachtofferhulp voor. Mensen weten vaak niet dat ze een beroep kunnen doen op deze dienst, laat staan dat ze weten welke hulp ze er kunnen krijgen. Zo kan een veroorzaker van een verkeersongeval ook bij ons terecht.
  Anderzijds lichten we ons aanbod rond intrafamiliaal geweld (IFG) toe. Koppels hebben vaak de wens om hun relatie voor te zetten, maar geraken alleen niet uit de vicieuze cirkel van geweld. Let op! Deze sessie duurt de ganse voormiddag. Als je deze sessie volgt, kan je dus niet aan een tweede deelnemen.
 • Vluchtelingen: Vluchtelingen die zich willen vestigen in ons arrondissement, kunnen beroep doen op het vluchtelingenonthaal en woonbegeleiding. Daarnaast willen we vluchtelingen “wortels geven voor de toekomst”. Geef je op voor deze sessie als je wil weten wat dit allemaal inhoudt en betekent.

Parkeermogelijkheden

U kan gratis parkeren op de Augustijnenlaan of de Belgiëlaan. Van daaruit is het slecht 5 minuten wandelen tot het CAW-gebouw.
Je kan ook betalend parkeren in de straat van het CAW-huis zelf. Dit kan door een sms te sturen naar het nummer 4411 met als boodschap HRT (spatie) nummerplaat.

Ook met het openbaar vervoer is het CAW-gebouw goed bereikbaar. Het station van Herentals ligt op 8 minuten wandelen. Bussen stoppen aan het station of op de markt, dat op twee minuten wandelen ligt.