CAW De Kempen

U bent hier

Voorstellingsdag CAW De Kempen

Voor wie?

Met de CAW-voorstellingsdag willen we alle geïnteresseerden de kans geven om het aanbod van CAW De Kempen beter te leren kennen. We richten ons op zorgpartners, intermediairen, studenten, scholen, professionelen en (potentiële) vrijwilligers.

Inschrijven

De voorstellingsdag is volzet. Je kan je dus niet meer inschrijven. Je kan je wel op de wachtlijst zetten voor de CAW-voorstellingsdag van het najaar. We brengen je dan meteen op de hoogte van zodra de inschrijvingen worden opengeschreven. Klik hier door naar de wachtlijst.

Praktische informatie

De voorstelling gaat daar op donderdag 17 mei 2018 in de gebouwen van CAW De Kempen, Hofkwartier 23 in Herentals.

Je bent vanaf 8u30 welkom voor een tasje koffie of thee.
Om 9u gaat de voorstellingsdag effectief van start met een welkomstwoord van onze directeur.
Om 12u30 ronden we de dag af.

Deelname aan de voorstelling en workshops is gratis.

Programma

We starten de dag met een algemene voorstelling van CAW De Kempen.

Vervolgens kan je twee infosessies kiezen rond een thema dat CAW De Kempen aanbiedt. Bij inschrijving geef je drie voorkeuren op. We doen ons best om iedereen zijn twee eerste voorkeuren te geven. Enkele infosessies lopen soms sneller vol dan andere, waardoor we soms genoodzaakt zijn om je bij je derde voorkeur te plaatsen. Je kan kiezen uit volgende sessies:

 • Jongeren:
  Het JAC is al lang niet meer de winkel waar jongeren condooms of folders voor schoolwerkjes kunnen halen. Onze medewerkers zijn rasechte outreachers geworden. Hoe het hulpaanbod voor jongeren tussen 12 en 25 jaar er uit ziet, kom je te weten in deze infosessie.
 • Detentie:
  Hier kom je te weten hoe het aanbod van justitieel welzijnswerk (JWW) eruit ziet. De medewerkers begeleiden gedetineerden en hun omgeving tijdens de detentie en tot zes maanden na hun vrijlating. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die met vragen achterblijven wanneer hun vader in de gevangenis terecht komt. Hoe ga je hier mee om als ouder? Het gehele aanbod van justitieel welzijnswerk vind je terug in deze sessie.
 • Wonen en crisis:
  CAW De Kempen heeft zeven residentiële opvangcentra, waar vorig jaar 16821 overnachtingen plaatsvonden. Er wordt niet zomaar een bed aangeboden. Onze medewerkers bekijken ook eventuele andere hulpvragen, zoals administratie, problemen met huren ... Daarnaast zijn er ook veel veranderingen in ons aanbod crisishulp voor minderjarigen en meerderjarigen. Schrijf je in voor deze infosessie als je meer wil weten over onze preventieve woonbegeleiding, residentiële opvang en de Korte Opvang.
 • Opvoedingsondersteuning:
  Zowel ouders als professionelen die met kinderen werken, zitten soms met hun handen in het haar. Kinderen luisteren niet, vertonen agressief gedrag, lopen weg … Deze mensen kunnen met hun vragen terecht in de Opvoedingswinkel. Een medewerker legt in deze sessie uit hoe ze worden geholpen in hun zoektocht.
 • Relaties en scheiding.
  Een relatie loopt niet altijd van een leien dakje. Soms hebben koppels hulp nodig om de weg te vinden in ruzies en conflicten. Wanneer een relatie misloopt, stellen zich andere problemen. Ouders vinden geen manier om op een goede manier tot afspraken te komen over alimentatie, verblijfsregeling … In sommige situaties ziet een ouder zijn kinderen zelfs een hele periode niet meer. Het hele aanbod relaties en scheiding doen we uit de doeken: Relatiebegeleiding, bemiddeling, bezoekruimte en individuele begeleiding.
 • Drughulpverlening:
  De laatste jaren krijgen onze drughulpverleners exponentieel meer hulpvragen binnen. Vanuit onze specifieke kijk op verslaving, gaan onze hulpverleners aan de slag met vragen van gebruikers en hun omgeving. Wil je meer weten over dit aanbod? Schrijf je dan in voor deze infosessie.
 • Slachtofferhulp:
  In deze sessie stellen we dienst slachtofferhulp voor. Mensen weten vaak niet dat ze een beroep kunnen doen op deze dienst, laat staan dat ze weten welke hulp ze er kunnen krijgen. Zo kan een veroorzaker van een verkeersongeval ook bij ons terecht.
 • Geweld:
  We lichten ons aanbod rond intrafamiliaal geweld (IFG) toe. Koppels hebben vaak de wens om hun relatie voor te zetten, maar geraken alleen niet uit de vicieuze cirkel van geweld. In deze sessie leggen we uit hoe we met deze koppels aan de slag gaan.
 • Vluchtelingen:
  Vluchtelingen die zich willen vestigen in ons arrondissement, kunnen beroep doen op het vluchtelingenonthaal en woonbegeleiding. Daarnaast willen we vluchtelingen “wortels geven voor de toekomst”. Geef je op voor deze sessie als je wil weten wat dit allemaal inhoudt en betekent.

Parkeermogelijkheden

U kan gratis parkeren op de Augustijnenlaan of de Belgiëlaan. Van daaruit is het slecht 5 minuten wandelen tot het CAW-gebouw.
Je kan ook betalend parkeren in de straat van het CAW-huis zelf. Dit kan door een sms te sturen naar het nummer 4411 met als boodschap HRT (spatie) nummerplaat.

Ook met het openbaar vervoer is het CAW-gebouw goed bereikbaar. Het station van Herentals ligt op 8 minuten wandelen. Bussen stoppen aan het station of op de markt, dat op twee minuten wandelen ligt.

Vragen of problemen?

Heb je nog vragen of ervaar je problemen bij het inschrijven? Stuur dan een e-mail naar communicatie@cawdekempen.be. We helpen je graag verder!