CAW De Kempen

U bent hier

Wooncoachen

Wat doen we?

Wooncoachen is een samenwerking tussen professionelen en vrijwilligers, met als doel om tot duurzaam wonen te komen bij de cliënt.

De projectmedewerkers investeren veel tijd in het zoeken en ondersteunen van vrijwilligers. De groep vrijwilligers vormt de basis van het project, waarbij het 'uitzenden' van vrijwilligers naar verschillende diensten binnen CAW de Kempen centraal staat.

Team wooncoachen focust zich op het levensdomein 'wonen'. De Wooncoachen kunnen dus enkel ingezet worden in een traject waarbij een woonprobleem speelt.

Bijvoorbeeld:

  • Samen met de hulpvrager zoeken naar een gepaste woning.

  • De hulpvrager leren hoe je het beste winkelt met een beperkt budget.

  • Samen met de hulpvrager een huurwaarborg aanvragen bij het OCMW.

Kortom, een wooncoach is een vrijwilliger die helpt bij vragen, problemen en situaties rond het thema wonen, die voor de cliënt moeilijk zijn.

Voor wie?

Iedere professionele medewerker kan een wooncoach aanvragen ter ondersteuning van een traject rond het levensdomein 'wonen'.

Contact

Voor meer informatie kunt u steeds contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinatoren. Dit kan telefonisch op hde nummer 0475 28 23 86 (Samija) en 0472 87 41 27 (Michele) of per e-mail: project.wooncoachen@cawdekempen.be

Wij zijn ook steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers met pit!